Stoutmoedig zoals Pippi bij een eerste keer

Pippi: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Pippi’s wijsheid zag ik afgelopen week in diverse mensen terug komen. En man wat is dat gaaf om te zien!

Zoals de dokter uit het UMCG die hoop en vertrouwen schenkt aan zijn radeloze patiënten en heel vaak dingen doet die hij nog nooit heeft gedaan, waarmee hij ook nog levens redt…

En ook Sabine Hess die gisteren haar boek anders denken, anders voelen, anders doen lanceerde. Ha dat heeft ze mooi gedaan.

Of Pim Busker en Rutger van Huym, met hun eerste CX event vorige week. Chapeau heren.

Onlangs heb ik een actie gehouden in onze straat voor een buurtaed. Nog nooit gedaan en dat het niet zou lukken kwam niet in me op. Hoe anders werd dat toen ik er met andere mensen over sprak en reacties kreeg als heb ik ook aan gedacht, maar dat geld gaat toch niet lukken. Of hij wordt toch gejat (ok ik had wel een nachtmerrie de eerste nacht dat hij aan ons huis hing), of ik weet niet bij welk loket van de gemeente ik moet aankloppen voor subsidie.

Poehee als de Romeinen zulke gedachtes hadden dan was Rome nu nog niet gebouwd.

Als je je nou laat weerhouden om iets, iets wat je heel graag wilt te doen en je kunt wel wat stoutmoedigheid gebruiken. Doe als Pippi en ga!

Nee dan ben je niet over het paard getild. Hooguit komt er een nachtmerrie langs. En die til jij dan met 1 hand in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *