Over mij

Wie ben ik en waarom doe ik dit

Zeven jaar geleden zat ik op het hoogtepunt van mijn dieptepunt, uitgeblust thuis op de bank. Ik deed al veel te lang werk waar ik niet happy mee was en had veel last van werkstress (crucial moment).

Nu weet ik, dat ik toen heel competent was in wat ik deed, maar dat daar niet mijn talent lag. Een hele tijd ging ik vooral met mijn hoofd aan het werk en negeerde die steen in mijn buik vakkundig. Daarnaast zat ik in een conflict op mijn werk. Tel daarbij op dat ik een heuse perfectionist was et voilà het recept voor een burnout.

Ik ging dus nogal eens over mijn eigen grenzen heen. Luisterde slecht naar mijzelf. En was vooral bezig met wat de buitenwereld van mij verwachtte en hard bezig daaraan te voldoen. Tot de dag dat ik me realiseerde dat ik al 12 dagen elke dag huilde. Waar was die onafhankelijke –vrouw-van-de-wereld en –ik-kom-waar-ik-wezen-wil vrouw gebleven?

Slingers
Mijn vader overleed toen ik 19 (crucial moment) was
en de belangrijkste les die ik meekreeg was om mijn leven te leiden, te vieren. De slingers die ging ik zelf ophangen! Ergens onderweg was ik het slingers ophangen verloren.

Toen ik de diagnose burn-out en depressie, (crucial moment) kreeg wist ik dat dit het moment was om het tij te keren. Ik moest voor mezelf kiezen en gaan doen waar ik blij van werd. Met twee kleine kinderen vond ik ook dat ik een voorbeeldfunctie had en heb. ‘lieve schatten doe waar je blij van wordt maar jullie moeder gaat met haar hoofd aan het werk’. Nee hoor zo wilde ik niet mijn kinderen opvoeden.

Nu lijkt het onvoorstelbaar dat dit is gebeurd maar ik zie het aan de lopende band gebeuren. Professionals die prima doen waar hun papiertje voor geschikt is, en ondertussen vergeten ze waar ze blij van worden. Wat deed je graag toen je jong was, je weet wel waar je niet eens over na hoeft te denken?

Daarbij heb ik dan ook twee kinderen en dan kan de lat wel hoog liggen om stil te staan bij wat jij het liefste wil vanuit je hart.

Elke dag maak ik nu keuzes vanuit mijn hart en mijn leven is er een stuk fijner op geworden. Natuurlijk is er zo nu en dan nog een spoortje van de ex-perfectionista, dat geeft niets, met haar weet ik om te gaan.

Ik geloof erin dat iedereen zijn droomleven kan leiden. Het begint met dat je stilstaat en duidelijk hebt waar jouw staart van gaat kwispelen. Waar jouw ogen van gaan twinkelen en waar jouw hart sneller van gaat kloppen (behalve je kerel of je vrouw).

Denk je dat ik bij je pas, geloof jij ook dat je zelf je slingers kunt ophangen, maar je weet nog niet hoe? Ervaar jij nu een crucial moment en weet je ik wil het anders, maar hoe?

Wil je een gratis sprankel-sessie volgen waarin je minimaal twee tips krijgt die je inzicht geven en hoe jij vol vertrouwen de volgende stap kunt maken? Of heb je nog vragen, neem dan contact met me op.

Ik ontmoet je graag.