Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Met de preciezie van Sherlock Holmes speur ik in het rond. Mijn ogen zijn slechts gericht op een ding. Mijn hart klopt sneller, spanning, zal het deze keer lukken, we zijn hier maar een uur. De vlakte is oneindig wijds en mijn blik versmalt. Op dit moment heb ik maar 1 doel…

EUREKA!!! Ik heb het gevonden!

 

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe gewoonte. Op elk strand waar ik kom zoek ik stenen in de vorm van een hartje.

Het ene steentje is wat duidelijker een hart dan het andere, maar dat geeft niet. Voor mij is het een hart.

Waar het om gaat is dat ik een hart wil zien. Wayne Dyer zei: ‘If you change the way you look at things, the things you look at will change’.
En zo heb ik dus elke keer de keuze hoe ik tegen dingen aan kijk. Dat geldt niet alleen voor de stenenhartjes op het strand, maar net zo goed voor de mensen die ik ontmoet of de situaties waarin ik terecht kom.

Sinds ik open sta voor het mooie om mij heen, ontmoet ik prachtige mensen, zie ik wat ik daarvoor niet zag en gebeuren er bijzondere dingen.

Is de wereld om mij heen veranderd? Zijn de mensen veranderd? Nee, integendeel. Maar sinds ik ze vanuit een andere invalshoek bekijk, vallen andere aspecten mij op. En blijkbaar straal ik dat uit, want er komen ook andere mensen en kansen op mij af.

Voor mij doet dit heel veel, ik kan het iedereen aanraden. Ter inspiratie nog een prachtig filmpje, van een vrouw met dezelfde missie.

Dus ik nodig je uit, ga vandaag eens op zoek naar het hartvormige steentje.

Deze blog is eerder gepubliceerd bij Vrouw en Passie, waar ik als auteur mee verbonden ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *