Stop met alles alleen doen, ga het zelf doen!

In ‘mijn vorige leven’ werkte ik op de communicatie afdeling bij een kennisinstelling en kreeg de kans om een expositie te maken over een stukje wetenschap. Wetenschap vertalen voor het publiek.

Alhoewel kans…volgens anderen was het een uitdaging, of een enkeling zei het is waanzin.

Krap budget, waar ook nog geld af moest voor de computer, strakke deadline….kortom ingrediënten waar je slapeloze nachten van kan krijgen of waar je zin krijgt om je tanden in te zetten. Bij mij gebeurde het laatste.

Never a dull moment… en ik had mijn super woman cape om.

Mijn creatief brein maakte overuren, net als ik. Want vooral dat krappe budget was toch best een uitdaging als je van out-of-the-box oplossingen bent. En vindt dat je alles zelf moet doen…

Toen ik op een ochtend tegen een dierbare collega zat te vertellen dat ik toch echt maar zelf naar de bouwmarkt moest om PVC buizen te halen (ik wilde een grafiek levensgroot in 3d uitbeelden), en dat ik dan het weekend wel aan het werk zou zijn om alles mooi te krijgen zei hij de memorabele woorden “Annelies je moet het zelf doen maar niet alleen.”

Annelies, je moet het zelf doen maar niet alleen……

Die zag ik niet aankomen.

Tussen alleen doen en zelf doen zit een wereld van verschil.

 

Die uitspraak zorgde ervoor dat ik hulp in ging schakelen. Waardoor ik weer in mogelijkheden kon denken. Zonder hulp te vragen was ik er niet gekomen.

Een oud cliënt van mij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vindt dat hij alles moet doen. Dat was ook zo toen hij begon als zzp’er maar in een aantal jaren was zijn bedrijf dusdanig gegroeid dat er inmiddels ook flink wat personeel rond loopt. Je zou denken what’s the problem….

Natuurlijk is het personeel aan het werk maar hij, de ondernemer, heeft nog altijd het gevoel dat hij alles moet doen.

Hij vroeg mij om hulp.
In het coachtraject is hij ongelooflijk aan het werk gegaan. Nee hoor, niet nog meer op zijn bordje, maar hij ging voor zichzelf kiezen, leerde hulp vragen, grenzen aangeven en goed voor zichzelf te zorgen.

Kortom CEO is hij nog steeds in zijn bedrijven en hij is nu ook de CEO in zijn eigen leven.

Hoe word jij CEO van je eigen leven?

Deel het hieronder bij de blog, ik hoor graag van je en zo helpen we elkaar. Je kunt me ook een mail sturen op annelies@ikzie.com, ook als je vragen hebt, ik beantwoord ze altijd.

Sharing is caring, ken je iemand die wat aan deze blog kan hebben, deel hem dan. Dank!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *