Dag 3 Alternatief Advent, piekerdepiekpiek en drie manieren hoe te stoppen

Dag 3 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst

IkZieAlternatiefAdventdag3piekerenWat zou mijn vriend hiervan vinden. Oo, ik had dat nooit moeten zeggen. Waarom heb ik dat nou gedaan, nou gaat mijn baas vast zeggen dat ik het opnieuw moet doen. Hoe moet dat nou toch weer goed komen. Wat moet ik nou met mijn baan. Anna heeft niet gebeld, ze is vast boos.

Herken je bovenstaande gedachtes? Dan is de kans groot dat jij een piekeraar bent. Vooral vrouwen blijken dit goed te kunnen. Van de ene piekergedachte ga je over in de andere piekergedachte en voor je het weet is het nachtwerk. ‘s Nachts lijken die gedachtes drama’s te worden die een Oscar zouden hebben verdiend als het verfilmd zou worden.

Drie tips om het piekeren de baas te worden

Stop! In the name of ..

Ho, stop! Tot hier en niet verder. Dat is wat je zegt tegen jezelf als je je bewust bent van je gepieker. Zodra je dat door hebt zeg je heel hard tegen jezelf Stop! Dit lijkt misschien een beetje raar, but who cares. Zolang het werkt.

Piekerkwartier

Je zorgen maken is verre van effectief, het kost je veel tijd en energie. En hoe voel je je daarna? Juist helemaal uitgeblust. Het kan wel helpen om jezelf een afgebakende tijd te geven om te piekeren. Elke dag geef je jezelf 15 minuten de tijd om zo uberpiekerig te zijn als je maar piekeren kunt. Piekeren to the max. Schrijf al je piekergedachtes maar op. Maak er echt even werk van. En dan na dat kwartier, basta. Verder gaan met de orde van de dag. Oja, plan liever niet dat piekerkwartier vlak voordat je gaat slapen. Het kan in het begin misschien wel lastig zijn, zeker als doorgewinterde piekeraar, om niet te piekeren tussen de piekerkwartieren. Dat geeft niets, als je je er bewust van bent, dan merk je op dat je aan het piekeren bent en zegt. Dit bewaar ik tot morgen, straks …wanneer jij je kwartier ook maar gepland hebt.

Be here now

Met piekeren ben je of bezig met herkauwen van het verleden of je maakt je zorgen voor de dag van morgen. Beide is niet heel zinvol. De beste remedie tegen piekeren is om hier te zijn, nu, waar je nu bent. Want dit is vandaag.

Succes! Ik hoor graag wat jullie remedies zijn tegen piekeren. Voor de echter piekeraars onder jullie kan ik het boek Piekerprinsessen van Susan Nolen-Hoeksema van harte aanbevelen. Heeft mij heel erg geholpen.

Heb je wat aan het alternatief advent, of gun je iemand anders een stralende en stressvrije kerst? Deel dan deze berichten=supersweet. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *