Dag 27 Alternatief Advent Great Expectations

IkZieCoachingkerststressLoesjeDag 27 Alternatief Advent in 28 dagen een Stralende en Stressvrije kerst.

Laat verwachtingen rondom de kerst los! Want juist al onze verwachtingen rondom kerst zorgen voor de stress. Hieronder zo maar een paar verwachtingen rondom kerst:

  • Het moet gezellig zijn
  • Je moet met vrienden/familie zijn
  • We moeten een uitgebreid en verrassend diner voorbereiden
  • Alles moet perfect zijn en op rolletjes lopen
   • We moeten het huis smaakvol versieren en voor mooie en originele cadeaus zorgen

En ga dan eens bij jezelf na wat deze overtuigingen met je doen als aan deze verwachtingen niet wordt voldaan

   • Wat gebeurd er met je als het niet gezellig is met kerst? Als alles niet op rolletjes loopt zoals je had verwacht?
   • Wat als je alleen bent met kerst? Voel je je dan ineens eenzaam, terwijl je de rest van het jaar prima alleen kunt zijn
   • En hoe lang ben je bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner waardoor je geïrriteerd naar de andere gezins- of familieleden reageert? Wat doet dat met je? Hoe draagt dit bij aan gezelligheid? En als er dan iets aanbrand of mislukt? Wat doe je dan?

En stel je nou eens voor, dat het geen kerst is maar gewoon een door-de-weekse dag? Maak je je dan net zo druk? Voel je je dan net zo? Vast niet…. Dus wat is dan het verschil? Juist: je verwachtingen en wat je allemaal bent gaan geloven over kerst.

Tip: Laat al die verwachtingen los . Doe datgene waar jij plezier aan beleeft en doe geen dingen omdat het van je verwacht wordt. Dan wordt het vast gezellig. Hoe doe jij dat eigenlijk verwachtingen loslaten?

SabineHessSabine Hess is de eerste gastblogger tijdens het Alternatief Advent.  Sabine is trainer, coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.  Wil je meer weten over Sabine ga dan naar http://www.nlp-groningen.com of www.sabinehess.nl

 

 

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *