Dag 26 Alternatief Advent Spelen

IkZieCoachingAlternatiefAdventdag26SpelenDag 26 Alternatief Advent, in 28 dagen een Stralende en Stressvrije kerst.

“It is a happy talent to know how to play.”  Ralp Waldo Emerson.

 

 

Wat deed jij vroeger in de kerstvakantie? Bij ons thuis speelden we Monopoly, Rummycub en Risk totdat de stenen door de kamer vlogen. Ook speelden we uren binnen en buiten.

En hoe is dat tegenwoordig? Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld? Als we groter worden vergeten we nog wel eens het kind in ons en zeker als je agenda voller wordt.

Stuart Brown heeft veel onderzoek gedaan naar spelen. En wat blijkt voor mens en dier staat spelen voor plezier van ontdekken, je nieuwsgierigheid vrijgeven, creatief zijn, opgaan in sociale interactive, je fantasie op de vrije loop laten en improviseren.
Stuart noemt depressie het tegenovergestelde van spelen. Daar word ik wel even stil van.

In zijn inspirerende tedtalk kun je meer weten over waarom het zo belangrijk is om te spelen.

De tip voor vandaag is van Stuart. Ga eens terug naar je meest levendige herinnering uit je kindertijd terwijl je aan het spelen was. En kijk dan eens nu hoe je dat toepast. Dit kan wel eens een grote verandering te weeg brengen.

WIN-WIN-WIN

ImagospelVandaag is het kadootjes tijd! Geheel passend bij de blog is dat een bordspel. Het Imago Spel is nog maar net op de markt en ik ben er bijzonder trots op dat ik een bijdrage heb mogen leveren. Omdat ik zo van spelletjes en kadootjes hou geef ik tijdens dit Alternatief Advent 1 doos van Het Imago Spel (twv 59,95) weg. Het Imago Spel laat je zien hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander. Wat je daarvoor moet doen?

Deel dit bericht op facebook en geef hieronder jouw ultieme speeltip.
Wie weet speel jij deze kerst dan wel Het Imago Spel.

 

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

 

4 thoughts on “Dag 26 Alternatief Advent Spelen

  1. Het Imagospel brengt je spelend dichter tot elkaar, een beleving die je laat zien en horen. Dit unieke spel heeft de uitwerking als een steen die in het water gegooid wordt: de kringen rondom de kern spreiden zich steeds verder uit….. Hoe mooi is het om jezelf en de omgeving beter te leren kennen? Contact maakt dat je gaat leven!

  2. Gek is dat….dat je het spelen verleerd naarmate je ouder wordt. Geen tijd, hoofd te vol en druk met grote mensen dingen doen….wat dat dan ook maar moge zijn!
    Mijn ultieme speeltip om weer als een kind te kunnen spelen is spelen met kinderen. Verstand op nul, gedachten uit en heerlijk meegaan in hun spel. Geeft energie en plezier!

    • Ha Esther, dat is een mooie tip. Gewoon weer leren van diegene die het zo goed kunnen dat spelen. En die voorbeelden hebben wij gewoon thuis rondlopen. Nou lekker spelen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *