Dag 22, Alternatief Advent ‘geen tijd geen tijd, hoezeer het me ook spijt’.

Dag 22 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

geentijdaliceinwonderland‘the most effective way to do it, is to do it’ – Amelia Earhart

Nog 22 dagen tot aan kerst en de stress neemt toe gezien de vraag die ik kreeg van Annelies.  “Ik ervaar niet zozeer stress van de kerstdagen maar wel van het feit dat dit jaar nog drie werkzame weken heeft en ik nog van alles wil afronden. Heb je daar geen tip over?’

Annelies, ik denk dat dit voor veel mensen heel herkenbaar is. De beleving dat tijd je vijand is, in plaats van je vriend. En wat gebeurt er dan? Je gaat als een kip zonder kop rondrennen, denk maar aan dat konijn uit Alice in Wonderland. Je adem versnelt.  Want nog drie werkzame weken klinkt alsof daarna de wereld ophoudt. Terwijl bij drie weken, uitgaande van een werkweek van vier dagen a acht uur heb je toch bijna 100 uur tot je beschikking.

Soms lijkt de tijd langzaam te gaan, als je een film zie die tenenkrommend saai is, dan denk je aargh nog maar 20 minuten aan het kijken. Terwijl als je met iets heel inspirerends bezig bent, of op een heel leuk feestje, dan lijkt de tijd voorbij te vliegen! En nu 2015 met rasse schreden nadert, lijkt jouw tijd te vervliegen. Want je wilt van Alles Afronden…

Hierbij een voorbeeld hoe je geest eigenlijk een trucje speelt. Een tijdje terug moest ik de trein halen, midden in het ochtendspitsuur. Voor mijn gevoel, net te laat van huis gegaan en ik dacht dat ik te weinig tijd had, dus natuurlijk ging ik harder trappen en strategische routes kiezen, totdat ik besefte, hoeveel tijd ik normaal nodig had om op het station te komen. Die tijd had ik nu ook, alleen in mijn hoofd maakte ik er een tikkende-jawel-tijdbom van. Ik begon met op een normaal tempo te fietsen, kon van mijn omgeving genieten en natuurlijk haalde ik mijn trein.

De crux zit hem in het nu. Waar ben je als je denkt aan de klok die steeds sneller lijkt te tikken. Zit je dan nog relaxt achter je computer te tikken? Of ben je in gedachte al aan het eind van die drie weken en de vrees dat je ‘het’ nooit allemaal af gaat krijgen. Hierbij wil ik niets afdoen aan jouw volle agenda, dat is ongetwijfeld het geval. Alleen hoe je hiermee omgaat kun je wel degelijk beïnvloeden. Want de gedachte maakt dat je je gehaast voelt, en ervaart dat je te weinig tijd hebt. Je gedachtes kun je beïnvloeden. Daar zal ik nog een blog aan wijden.

Tijd op zichzelf is niets, wat is tijd, slechts een eenheid die wij aan iets gegeven hebben.

Mijn tip voor jou:

Be here now

Hoe gaat jullie om met tijd? De gedachte aan tijd? Ik lees het graag onderaan de blog.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

Je kunt tot en met donderdag kans maken op het winnen van Het Imago Spel zie de blog over Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *