Dag 2 Alternatief Advent, verwondering

Dag 2 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

‘ Think and wonder, wonder and think.’ Dr Seuss

thosewhonotbelieveinmagicVerwondering. Mooi woord vind ik dat, misschien omdat wonder er in voorkomt. Voor mij gaat verwondering over (her)ontdekken van een wonder. Je ziet iets wat je niet meteen kunt of wilt plaatsen en je ontdekt een vraagteken. Want wat is eigenlijk verwondering, het je afvragen van dingen. Zonder oordeel, want met het je afvragen ga je eigenlijk in gesprek met jezelf.

Ik kan me soms verwonderen over keuzes die iemand maakt. ‘Bijzonder’, denk ik dan, en vraag me af of ik zo’n keuze zou maken of waarom mensen deze keuze hebben gemaakt. Het mooie is dat verwondering de ruimte geeft om een gesprek aan te gaan. Zonder oordeel, want dat zit hier niet in. Onbevangen naar iets kunnen kijken. Hoeveel ruimte kan dat wel niet geven.

Verwondering kan ook zijn het onwerkelijke zien. Met verwondering en bewondering heb ik in IJsland het noorderlicht gezien. Het maakte me nietig en groots tegelijk. Het idee dat er in de ruimte iets gebeurd wat zo prachtig is, wat gewoon er is. Gewoon ongewoon, waar ik onder loop. Alsof de tijd even stil staat.

Mag ik je uitnodigen deze kerst ook eens met verwondering in te gaan. Op de momenten waarop je aan jezelf merkt dat je geagiteerd raakt, denk dan eens: goh, bijzonder.
Het resultaat zal je wellicht …….verwonderen.

Het je wat aan het Alternatief Advent, of gun je iemand een stralende en stressvrije kerst. Deel dan deze berichten, heel lief, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *