Dag 19, Alternatief Advent, hoe sinterklaas je 25% gelukkiger maakt.

Dag 19, Alternatief Advent in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

IkZieAlternatiefAdventdag19ThankuHier in huis is er enorm naar uit gekeken en vandaag is het dan zover. Pakjesavond!
Stralende en verwachtingsvolle gezichten en vol verve is er de afgelopen weken gezongen bij de schoen. Ik geniet er nog maar even van want dit is wel het laatste jaar dat ze allebei geloven.

Hoe kan sinterklaas nou bijdragen aan een stralende en stressvrije kerst?

Dat is eigenlijk heel makkelijk. Onderzoek laat zien dat als je een maand lang een dankbaarheidsdagboek bijhoudt, je 25% gelukkiger bent. Dus als je vanavond nog begint met Dank U Sinterklaasje en dat elke dag doet, voel jij je 25% gelukkiger begin januari.

An attitude of gratitude

Door Oprah Winfrey raakte het dankbaarheidsdagboek in een stroomversnelling eind jaren 90. Een dankbaarheidsdagboek kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt. Als je elke dag opschrijft waar je dankbaar voor bent dan geeft dat niet alleen een stijging van 25% van je geluks niveau maar ook:
slaap je beter
vertraagt je ouderdom
verbetert je productiviteit
kun je beter vergeven
ben je socialer
heb je een kleinere kans op depressie

gratitude works

IkZieCoachingAlternatiefAdventGratitudeWorksMomenteel lees ik het boeiende boek van Robert Emmons, Gratitude Works en hij geeft een mooie manier van een dankbaarheidsdagboek aan. Wat blijkt, als je 1 ding opschrijft waar je dankbaar voor bent en onderbouwt waarom, dan beklijft het beter.

Met sinterklaas als voorbeeld gaat dat dan als volgt:

Ik ben dankbaar voor sinterklaas want:
* ik geniet enorm van mijn kinderen die nog heilig geloven
* het geeft ons de gelegenheid om samen te zijn met mijn schoonouders en moeder
* ik ben dol op verrassingen
* de liedjes en sfeer brengen me terug naar mijn jeugd en heb hele goede herinneringen aan de sinterklaasavonden met absurde surprises en gedichten. (thanx bro, voor de surprises in de schuur!)

Tip 19 van het Alternatief Advent, dank u sinterklaasje. Mag natuurlijk ook iets of iemand anders zijn. Koop een mooi schrift en een pen en ga schrijven! Is er iets geweldigs in je leven waar je nog niet 100% je dankbaarheid voor hebt geuit? Ik hoor het graag hier op de blog.

Deze week maak je kans op het boek Unbinding the Heart van Agapi Stassinopoulos. Ga gauw naar de blog dag 20 Alternatief Advent om te kijken hoe.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *