Dag 16 Alternatief Advent, The one and only…

Dag 16 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

IkZieAlternatiefAdventdag16JimRohn

Vandaag gaat over goed voor jezelf zorgen. In deze decemberdrukte waarbij veel mensen aan het jongleren zijn, is het onontbeerlijk om niet goed voor jezelf te zorgen.

 

 

Vroeger had ik nog wel eens last van het Moeder-Theresa syndroom. Herken je dat voor iedereen en overal klaarstaan. Die tijd heb ik achter me gelaten. Dat kan ook niet anders in ons gezin (lees mijn blog op Vrouw en Passie).

In deze tijd lijkt het alsof alles moet, een soort collectief gevoel van voor en na de kerst, alles moet af.. Dus rennen we als ratjes in een molentje en hopen dat alles goed komt. En dan eindelijk is hij daar, die langverlangde vakantie en…….ben je ziek.
Hoe kan dat nou? Als jij in de overlevingsstand staat dan houdt je lichaam dat rennen wel eventjes vol. Als je dan eindelijk kunt ontspannen, laat je los en dan begint het pas met herstellen.

Je kunt ook alleen maar goed voor de ander zorgen, als je goed voorjezelf zorgt. ‘Eigen zuurstof eerst’, gebruik ik vaak als metafoor. In het vliegtuig moet je toch ook eerst je eigen zuurstof masker opzetten.

Hoe zou het zijn als dat deze kerst anders zou gaan. Dat je nu goed voor jezelf gaat zorgen. Door elke dag stil te staan bij wat jij nodig hebt. Dan zeg jij deze kerst hahaha in plaats van hohoho. Probeer het maar!

Hoe zorg jij goed voor jezelf? Ik hoor het graag.

Deze week maak je kans op het boek Unbinding the Heart van Agapi Stassinopoulos. Ga gauw naar de blog om te kijken hoe.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *