Dag 14 Alternatief Advent Bijzonder de moeite waard

Dag 14, Alternatief Advent in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

IkZieAlternatiefAdventPaulinevdVeekenPauline van der Veeken is onze gastblogger. En ze is bijzonder de moeite waard!

De moeite waard. Is dat niet wat we allemaal wel willen zijn? Dat we de moeite waard zijn voor anderen? Dat we het waard zijn om erbij te horen en liefde te ontvangen? Dat we genoeg zijn?

Goed genoeg, slim genoeg, mooi genoeg, lang genoeg, onderhoudend genoeg, gezellig genoeg, avontuurlijk genoeg, succesvol genoeg? Dat we niet last hebben van schaarste, maar in overvloed zijn?

Bij het schrijven van deze advent gedachte heb ik opeens moeite met het woord “moeite”. Voor mij klinkt dat alsof het moet en je er erg vermoeid van wordt. Het woordenboek leert mij dat moeite “met grote inspanning” betekent.

Als jij denkt aan iemand, die je absoluut de moeite waard vindt, is het dan voor jou een grote inspanning om bij die persoon te zijn en de verbinding daarmee te zoeken of te verdiepen? Of gaat dat als vanzelf en vormt dat contact voor jou een grote inspiratie en energiebron?

Bij deze alternatieve advent voor een stralende en stressvrije kerst wil ik je uitdagen om eens extra aardig voor jezelf te zijn en deze dagen te beleven vanuit de gedachte dat jij de moeite waard bent. Of, als je van een nog stevigere uitdaging houdt: vanuit de gedachte dat jij bijzonder bent. Zodat degenen die jou ontmoeten jou ervaren als inspiratie en energiegever.

IkZieAlternatiefAdventdag 14takeamomentIk wil je vragen om ’s ochtends bij het opstaan te denken: “wat ik vandaag ook doe of laat, ik ben genoeg”. En bij het naar bed gaan: “nee ik ben niet perfect, maar wel op mijn manier bijzonder. Ik ben kwetsbaar en soms onzeker, maar ik heb ook mijn unieke kwaliteiten en ben het waard om liefde te ontvangen, erbij te horen en een doel in het leven te hebben. Ik ben genoeg. Ik ben bijzonder.”

 

Pauline van der Veeken is eigenaar van the Happiness Factory en gespecialiseerd in mensen er stralend uit te laten zien. Tevens is ze mede-eigenaar van Home of Image die in november van dit jaar, het al eerder in dit advent besproken, Imago Spel, heeft gelanceerd.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *