Dag 13 Alternatief Advent, van negatief naar positief

 Dag 13 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

thegreatestweaponWist je dat je gedachtes heel krachtig zijn. Je gedachtes hebben invloed zowel op je binnen- als je buitenkant. Je beïnvloedt je fysiologie ermee doordat een negatieve gedachte ervoor zorgt dat je in een stressreactie komt. Daarnaast bepaalt je gedachte hoe je je gedraagt. Dus maak gebruik van de kracht van je gedachtes….

Een voorbeeld van hoe je gedachte op de binnenkant werken is de volgende. Laats was ik op een vitaliteitsbeurs van een organisatie en daar konden medewerkers via het softwareprogramma van het Heartmath Instituut zien hoe coherent ze waren. Coherentie betekent dat alle systemen in je lichaam optimaal met elkaar in balans zijn. Er was een dame die heel coherent was tot het moment waarop ze dacht, ‘o ik zit hier al veel te lang ik moet aan het werk!’ Toen gaf de computer onmiddellijk aan dat ze laag coherent werd.

Een voorbeeld van hoe krachtig je gedachte op je gedrag werken is een persoonlijke. Eind vorig jaar kwam ik erachter dat ik altijd dacht, ik blijf altijd dik (na de laatste bevalling ben ik veel zwaarder dan ik normaal was). Door te denken ik blijf altijd dik, gedroeg ik me daar ook naar. Toen ik ging omdenken, kwam het resultaat en ben ik nu 15 kilo minder dan een jaar geleden.

Van negatief naar positief

Wees je bewust van je gedachte aan kerst, aan deze maand, de twee weken dat het nog duurt voor dat het kerst is. Wat er allemaal nog moet gebeuren. Hoe denk je dan? Denk je dan aan de ontspannen feestelijkheden, het gezellig samen zijn met je geliefden. Of denk je wat je allemaal nog moet, hoe je in vredesnaam dat enorme kerstdiner gaat klaar maken.
Verandering begint bij het bewust zijn van je gedachtes. En nu je weet waar jouw negatieve gedachtes overgaan, verplaats je ze voor positieve.
Bijvoorbeeld door:
Denk aan iets waar je naar uit kijkt, op verheugt
Ga glimlachen
Zoek het positieve in iets negatiefs
Schrijf dat op waar je dankbaar voor bent.

IkZieAlternatiefAdventdag13ThinkHappyThoughtsOm je daarbij te helpen deze week een geweldig mooi kado voor jou! Samen met de kinderkamerstylist geef ik de limited edition poster think happy thoughts weg. Wat je daarvoor moet doen? Like dit bericht en laat hieronder of op facebook weten wat het is waar jij naar uit kijkt deze kerst.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

2 thoughts on “Dag 13 Alternatief Advent, van negatief naar positief

  1. Kerst is voor mij de mooiste tijd van het jaar. Stiekem betrap ik mezelf vaak in augustus er al op, dat ik al aan de kerstdagen denk.
    Vorig jaar was mijn dochtertje nog maar een maand oud, maar nu ze 13 maanden is geniet ook zij van de gezellige kerstsfeer. Ik kan niet wachten om gezellig samen de kerst te vieren, liedjes onder de boom te zingen en de pakjes uit te pakken. Nog maar 2 weekjes!

    Groetjes,
    Miranda

  2. Dankjewel voor je reactie Miranda. Wat heerlijk dat jouw kerstvoorpret al in augustus begint! En wat een gezelligheid met zo’n kleine dame erbij aan de kersttafel. Hele mooie feestdagen gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *