Dag 11 Alternatief Advent, lanterfanteren

Dag 11 Alternatief Advent, in 28 dagen een stralende en stressvrije kerst.

‘Not all those who wander are lost’. -J.R.R. Tolkien

happyweekendLanterfanteren, struinen, ladadadi ladadada, mijmeren, zwijmelen, kroelen, hangen, luieren, lummelen, niksen, flierefluiten. Verander vandaag van een human doing in een human being.

Nog een week voor de kerstvakantie en 11 dagen tot eerste kerstdag. En nu is het weekend begonnen. Afgezien van kerst hoe ziet jouw weekend eruit? Er is vaak van alles te doen, sport, afspraken, boodschappen en …………

Heb je haast, ga dan even zitten, las ik eens in een blog van Elles Runia.
Juist als je het druk hebt, is het belangrijk om tot stilstand te komen. Want het lijkt zo vanzelfsprekend om maar door te gaan in een drukke tijd. Terwijl als je maar door gaat, je lichaam ook in diezelfde stand door blijft gaan. Je maakt vanwege de stress een hoop adrenaline aan en die raak je niet zomaar meer kwijt.

Ik weet het nog zo goed toen ik net thuiszat met een burn out, ik was zoooo moe en toch kon ik niet slapen of rustig zitten, ik zat in een soort hyperactieve staat op de bank. Nadat ik een maand intensief naar de sportschool was gegaan kwam er wat rust in mijn lijf.

Hoe dan?

Als je nou merkt dat het lastig voor je is, om te lanterfanteren omdat je in over drive zit, dan is het ondoenlijk om te verwachten dat je erg lang in die ontspanning kunt zijn. Vraag dat dan ook niet van jezelf. Baby steps, that’s the secret. Dus begin vandaag met het eerste stapje om in een ontspannen staat te komen. Dat kun je doen door heel bewust te focussen op je ademhaling. Als je inademt, stel je voor dat de frisse lucht je nieuwe energie geeft, en als je uit ademt laat je los wat je los wilt laten.

Voor de meer ervaren lanterfanteraars mocht je een vol weekend hebben, plan dan toch jouw lanterfantermoment in op een dag. En ben heel benieuwd, wat is jullie lanterfanter tip? Ik hoor het graag onderaan de blog of op facebook.

Mooie dag!

IkZieAlternatiefAdventdag13ThinkHappyThoughtsJe maakt deze hele week kans op de prachtige poster Think happy Thoughts van kinderkamerstylist. Lees het in de blog.

Heb je wat aan het Alternatief Advent, of ken je iemand die je ook een stralende en stressvrije kerst wenst. Deel dan deze berichten = supersweet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *